Koroška cesta 45
Kranj
4000
Slovenija
info@dovrtel-sistemi.si

Izvajanje rednih predpisanih dimnikarskih storitev pod pogoji COVID-19

29. 04. 2020

Vlada RS je v okviru postopnega sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerimi se preprečuje razširjanje virusaCOVID-19, sprostila tudi začasno omejitev izvajanja rednih in periodičnih dimnikarskih storitev (prepoved je trajala od 13.3.2020 – 28.4.2020).

 

Predpisane dimnikarske storitve je od 29. 4. 2020 do preklica zaradi varnosti dopustno izvajati le ob upoštevanju zaščitnih ukrepov, ki so določeni tako za dimnikarje in dimnikarske družbe, kakor tudi za uporabnike dimnikarskih storitev.

 

Dimnikarske družbe, ki smo se prepovedi odgovorno držale, smo v tem času nudile le nujne dimnikarske storitve, načrtovani termini storitev pa so bili prestavljeni v poznejši čas. V naslednjih dneh je zato nujno, da se še neizvedene dimnikarske storitve opravijo in se s tem prepreči tveganja tako v prehodu v toplejše dni kot tudi ob začetku kurilne sezone. Nadaljnje umanjkanje predpisanih rednih preventivnih dimnikarskih storitev lahko vodi v nova nepotrebna tveganja.

 

Storitve, ki so se običajno izvajale meseca marca in aprila, se zamikajo v poznejše termine, s tem pa se zamikajo tudi storitve v mesecu maju in juniju. Uporabnikom dimnikarskih storitev se zahvaljujemo za razumevanje ter prilagoditev tem razmeram, četudi to pomeni izvedbo storitev v poznih pomladnih ali zgodnjih poletnih mesecih.

 

Uporabnike dimnikarskih storitev zaradi zaščite prosimo, da ob vsaki izvedbi storitev upoštevajo predvsem, a ne samo, naslednje ukrepe, ki so sicer podrobneje in bolj obširno obrazloženi v pojasnilih NIJZ:

 

Uporabnike tudi naprošamo, da se poslužujejo brezstičnega plačevanja storitev (bančne kartice), s čimer dodatno omejimo stike ali preprečimo morebiten prenos virusa preko bankovcev.

 

Za razumevanje in upoštevanje se zahvaljujemo!

 

 

Kolektiv Dimnikarstva Dovrtel sistemi

Izvajanje rednih predpisanih dimnikarskih storitev pod pogoji COVID-19
Vse novice