Koroška cesta 45
Kranj
4000
Slovenija
info@dovrtel-sistemi.si

Eko sklad pozval dobavitelje in proizvajalce peči na lesno gorivo

14. 06. 2020

V Sloveniji strokovne dimnikarske družbe že dalj časa opozarjamo na prodajo in vgradnjo neustreznih centralnih peči na lesno gorivo. Evropska Komisija je zato leta 2015 sprejela (EU) Uredbo 2015/1189, ki za vse države EU postavlja enotne pogoje za prodajo in vgradnjo centralnih peči na lesno gorivo.

 

Omenjena Uredba je pričela veljati s 1.1.2020, zato je poziv Eko sklada skoraj pravočasna in hkrati nujna aktivnost, da se to področje v interesu države, državljanov in zaradi zaščite potrošnikov vendarle uredi.

 

Poziv je tudi signal potrošnikom, da morajo biti pri nakupu peči skrajno previdni in zahtevati dokazila. Ali so dokazila ustrezna oziroma ali peč dejansko ustreza predpisanim zahtevam, potrošniki lahko preverijo tudi pri strokovni dimnikarski družbi. Za nadzor trga je sicer pristojen Tržni inšpektorat.

 

Strokovne dimnikarske družbe ustrezne informacije našim strankam zagotavljamo ob prvem pregledu, po vgradnji peči, se je pa koristno posvetovati še pred nakupom kurilne naprave, da se tako izognete napačnim investicijam.

 

Poziv je dostopen na tej povezavi povezavi

Eko sklad pozval dobavitelje in proizvajalce peči na lesno gorivo
Vse novice