Koroška cesta 45
Kranj
4000
Slovenija
info@dovrtel-sistemi.si

Dimnikarske soritve v času epidemije koronavirus

15. 03. 2020

Dimnikarska družba Dovrtel sistemi d.o.o. spremlja aktualne informacije in sprejema temu primerne ukrepe tako interno kot tudi v odnosu do uporabnikov dimnikarskih storitev.

 

Redne dimnikarske storitve bomo v naslednjih dneh oziroma tednih izvajali okrnjeno oziroma samo pod pogojem, da za to obstojijo tehtni razlogi na strani varstva pred požarom oziroma zdravja (izredne situacije, kot so dimniški požar, uhajanje dimnih plinov, zamašena peč ali dimnik ipd.). Takšno je tudi navodilo na spletnih straneh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Enako postopanje je povsem utemeljeno pričakovati tudi v drugih dimnikarskih družbah, ki z enako mero resnosti spremljajo razmere. Razširjanje virusa preko dimnikarjev je pripoznano kot tveganje, ki ga je smotrno in dopustno sprejeti samo v izrednih situacijah.

 

Uporabniki, ki imate termine izvedbe storitev dogovorjene v mesecu marcu ali aprilu prosimo, če nas pokličete na telefon 04/233-55-20 in poklicali vas bomo nazaj ali nam pišete po epošti ..., da dogovorimo nov termin. Enako predlagamo uporabnikom, ki termina izvedbe storitev še nimate dogovorjenega.

 

Zaradi situacije obstaja velika verjetnost, da se bo izvedba rednih predpisanih dimnikarskih storitev zamaknila v poznejše mesece, za kar se bomo v podjetju izdatneje potrudili. Zato ni razloga, da bi storitve zaradi izrednih razmer zagotavljali drugače in se zaradi tega izpostavljali novim tveganjem.

 

Dežurni telefon za nujne primere, ob dimniškem požaru, zamašitvi peči/dimnika ali ob uhajanju dimnih plinov: 040-195-901

 

Za razumevanje in upoštevanje se zahvaljujemo.

 

Srečno!

 

 

Kolektiv dimnikarstva Dovrtel sistemi d.o.o.

Dimnikarske soritve v času epidemije koronavirus
Vse novice